Dokumentinis kinas Pakruojyje

2020 liepos 5 d. šeštadienį Pakruojo parko saloje įvyko neįprastas kino seaasas po atviru dangumi. Buvo rodomas dokumentinis kino filmas „Time to Choose“. Kino filme žiūrovai buvo kviečiami atlikti minties eksperimentą ir įsivaizduoti, kas nutiks, jei nesiimsime skubių veiksmų ir nepradėsime veikti klausimais susijusiais su ekologija, nelygybe ir kitomis darnaus vystymosi temomis. Filme buvo atskleista kokią didelę įtaką žmogaus veikla turi pasauliui.

Prieš kino filmą buvo papasakota apie 17 darnaus vystymosi tikslų ir kaip svarbu jų siekti. Sužaisti 2 protmūšio turai. Kiekvienas protmūšio klausimas buvo susijęs su kažkuriuo darnaus vystymosi tikslu taip didinant žiūrovų empatiją darnaus vystymosi temoms. Prieš pat kino filmą dvi Pakruojo atviro jaunimo centro lankytojos Ema ir Marta išsamiau papasakojo, kodėl svarbu siekti darnaus vystymosi tikslų ir uždavė žiūrovams nepatogių klausimų, tokių, kaip kad „ar žinote, kas yra greitoji mada ir ką jūs šiuo metu vilkite?“.

Po šio intro dalyviai jautė didesnę empatiją. Norėdami pakliūti į šį kino seansą dalyviai bilietų nepirko. Buvo pasiūlyta akcija: „bilietas už idėją“, kur kino seanso dalyviai turėjo išsirinkti tuos darnaus vystymosi tikslus, kurie jiems atrodo svarbiausi ir pasiūlyti savo idėją, kaip to tikslo pasiekti.

Renginio dalyviai pažadėjo įgytas įžvalgas pernešti į savo gyvenamuosius kontekstus.

Iš viso planuojama parodyti 10 dokumentinio kino seansų neįprastose vietose. Kiekvienas kino filmas skatins daugiau galvoti apie darnaus vystymosi tikslus ir iššūkius su kuriais susiduria žmonija ir globalus pasaulis.

Projektą „SDG doumentinio kino sesijos lauko ekrane“ vykdo VšĮ Kūrybos ir inovacijų laboratorija

Projektą finansuoja LR Užsienio reikalų ministerija ir Lietuvos vystomasis bendradarbiavimas