Dokumentinis kinas Telšiuose

Ką valgysime 2050 metais ?

2020 rugsėjo 16  d. trečiadienį  Telšiuose  įvyko  neįprastas kino iš automobilio seansas. Buvo rodomas dokumentinis kino filmas „10 Billion – What’s on Your plate?“. Kino filme  žiūrovai buvo kviečiami atlikti minties eksperimentą ir įsivaizduoti, kas nutiks, jei nesiimsime skubių veiksmų ir nepradėsime veikti klausimais susijusiais su pasaulio pamaitinimu.  Filme buvo atskleista kokią didelę įtaką žmogaus veikla turi pasauliui. Buvo bandoma kritiškai pažvelgti į maisto industriją, tiek į masinę produkciją, tiek į alternatyvias žemės ūkio ir gyvūlininkystės ūkio šakų formas. Žiūrovai sužinojo, kaip planetą veikia trašų industrija, kas vyskta su genetiškai modifikuotomis kultūromis ir kaip pagaminti mėsą laboratorijoje.

Prieš kino filmą buvo papasakota apie 17 darnaus vystymosi tikslų ir kaip svarbu jų siekti. Kino filmo žiūrovus skatinome  kritiškiau pažvelgti į maistą, kurį vartojame ir būti atsakingesniems planetos atžvilgiu.

 Renginio dalyviai pažadėjo įgytas įžvalgas pernešti į savo gyvenamuosius kontekstus.

Iš viso planuojama parodyti 10 dokumentinio kino seansų neįprastose vietose. Kiekvienas kino filmas skatins daugiau galvoti apie darnaus vystymosi tikslus ir iššūkius su kuriais susiduria žmonija ir globalus pasaulis.

 

Projektą „SDG doumentinio kino sesijos lauko ekrane“ vykdo VšĮ Kūrybos ir inovacijų laboratorija